top of page

Pasivažinėjimas sostinės viešuoju transportu be kaukių gali atsirūgti – gresia baudos


Nors Vyriausybei sušvelninus karantino priemones supaprastinta ir veido kaukių dėvėjimo tvarka, tačiau dalis sostinės viešojo transporto keleivių pamiršta apie taisykles. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ atstovė Miglė Bielinytė tikina, nors dauguma keleivių yra drausmingi, pasitaiko ir tokių, kurie autobusais arba troleibusais vyksta be veidą dengiančios priemonės. Esą tokių asmenų kelionė gali baigtis nepasiekus tikslo.


Nuo gegužės 14-osios Lietuvoje sušvelninta kaukių devėjimo tvarka. Kaukės dėvėjimas tapo rekomendacija, o ne prievole, išskyrus susibūrimo vietas – turgavietes, viešojo transporto stoteles, renginius, ekskursijas. Kaukes ir toliau reikia dėvėti viešose uždarose erdvėse, išskyrus valgant ir geriant viešojo maitinimo vietose, taip pat sportuojant. Tačiau dalis vykstančiųjų viešuoju transportu tai pamiršta.


„Viešasis transportas yra vieša uždara erdvė, todėl siekiant užtikrinti keleivių, vairuotojų saugumą kaukės čia vis dar yra privalomos – autobusuose, troleibusuose, taip pat ir stotelėse. Apie tai keleiviams nuolat primename pačiame viešajame transporte, stotelėse esančiose švieslentėse, kituose informaciniuose kanaluose. Tokia taisyklė galioja ir vairuotojams – jiems šiuo metu taip pat primenama dėvėti kaukes“, – tvarką viešajame transporte priminė M. Bielinytė.


Gali išlaipinti jėga


Ji sako, kad nors dauguma keleivių yra pavyzdingi ir laikosi tvarkos, tačiau pasitaiko ir tokių, kurie į viešąjį transportą įlipa be kaukės. Tokiems asmenims kelionė gali greitai baigtis, o juos išlaipinti gali jau ne tik stotelėse tvarką užtikrinantys, bet ir į viešąjį transportą įlipantys kontrolieriai.


„Viešojo transporto kontrolės darbuotojai tikrina bilietus, prižiūri tvarką, stebi keleivių srautus ir pačius keleivius, kaip jie laikosi saugumo reikalavimų. Jeigu keleivis nedėvi kaukės, kontrolieriai visuomet primena apie šią taisyklę. Jei keleiviai nereaguoja į pastabas, kontrolieriai tokį keleivį turi teisę išlaipinti iš transporto priemonės ir perduoti policijos pareigūnams už karantino laikymosi taisyklių pažeidimą“, – įspėjo įmonės atstovė.


Ragina keliones planuoti iš anksto


M. Bielinytė sako, kad keleiviams, primenama aktyvinti bilietus mobiliosiose programėlėse ar „Vilniečio kortelėje“. Galioja įprastinė bilietų žymėjimo tvarka, viešojo transporto kontrolieriai, laikydamiesi saugumo reikalavimų, tikrina bilietus, jie turi visas dezinfekcines priemones.


„Judančių mieste, o ir vykstančių viešuoju transportu daugėja. Koreguojame tvarkaraščius, išleidžiame talpesnes transporto priemones – stengiamės, kad keleiviai pagal vis dar galiojančius nutarimus galėtų užimti tik sėdimas vietas. Tai natūraliai reiškia, jog viena transporto priemonė gali talpinti gerokai mažiau keleivių nei įprastai.


Stebime, kokios taisyklės švelnėjant karantinui toliau galios viešajame transporte, o keleiviams rekomenduojame ne tik laikytis saugumo reikalavimų, tačiau ir planuotis keliones, jei tik pavyksta rinktis mažiau užpildytus maršrutų reisus, kelionių laikus“, – sakė įmonės atstovė.


Ji tikina, kad susidarantys didesni srautai šiuo metu pastebimi tik dalyje maršrutų ir kol kas tik piko metu. M. Bielinytė primena, kad aktualią informaciją apie labiausiai užpildytus maršrutus galima atsidarius nuorodą: https://bit.ly/planuokitesVTkeliones

Kitos naujienos
bottom of page