top of page

Saugaus eismo diskusijos metu vyko „Švaraus Vairuotojo“ akcija ir naujos kartos greičio matuoklių pr

Rugsėjo 27 d., penktadienį, kartu su saugaus eismo profesionalais ir už eismo saugą atsakingomis institucijomis policija organizavo saugaus eismo renginį–diskusiją „Saugus greitis ir leistinas greitis – ar viskas, kas kelyje „leistina“, yra „saugu?“ ir visuomenei pristatė naujos kartos greičio matuoklius, kurie bus eksploatuojami visoje Lietuvoje.

Lietuvos kelių policijos tarnyba kartu su saugaus eismo profesionalais ir už eismo saugą atsakingomis institucijomis policija penktadienį visuomenei pristatė naujos kartos greičio matuoklius, kurie bus eksploatuojami visoje Lietuvoje. Kartu jau 12-ąjį kartą buvo organizuota pavyzdingų vairuotojų skatinimo iniciatyva „Švarus vairuotojas“.

Renginio dalyviai sužinojo, kokios yra pagrindinės avaringumo priežastys Lietuvoje ir kaip bendromis jėgomis puoselėti saugų eismą keliuose. Taip pat vyko pavyzdingų vairuotojų skatinimo iniciatyva „Švarus vairuotojas“: specialistai tikrino transporto būklę, matavo teršalų kiekį automobilių išmetamosiose dujose, o nuobaudų neturintys vairuotojai dalijosi patirtimi ir gavo pavyzdingo vairuotojo lipdukus.

Renginio ašimi tapo naujos kartos mobiliosios transporto priemonių greičio matavimo įrangos „PoliScan FM1“ pristatymas. Policija įgyvendino iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą Nr. 10.1.2-ESFA-V-916-01-0009 „Korupcijos apraiškų mažinimas kelių eismo priežiūros srityje“ ir įsigijo 37 mobiliuosius greičio matavimo prietaisus. Šie Vokietijos įmonės ,,Vitronic“ greičio matuokliai veikia lazeriniu principu ir matuoja visų pravažiuojančių transporto priemonių greitį. Pažeidimus fiksuoja dvi fotokameros, o ryškiausia nuotrauka ir kiti pažeidimo duomenys automatiškai mobiliuoju ryšiu išsiunčiami į Administracinių nusižengimų registrą.

Daugiau informacijos: http://lkpt.policija.lrv.lt/lt/galerija/saugaus-eismo-diskusijos-metu-vyko-svaraus-vairuotojo-akcija-ir-naujos-kartos-greicio-matuokliu-pristatymas-diskusijos-vaizdo-irasas

Kitos naujienos
bottom of page