top of page

Ar miesto viešasis transportas iš tiesų yra „draugiškas“ visiems?

Ar miesto viešasis transportas „draugiškas“ visiems: žmonėms su negalia, tėvams su mažais vaikais? Oficialiai skelbiama, jog autobusai, troleibusai bei maršrutiniai autobusiukai pritaikyti visiems. Tačiau realybė nuo oficialių kalbų kartais stipriai skiriasi. Todėl nusprendėme įsitikinti patys – Kauno viešuoju transportu pasivažinėjome su kūdikio vežimėliu ir atlikome nedidelį eksperimentą. Kviečiame jį žiūrėti.

Kokias išvadas galima daryti po eksperimento? Vaikiškas vežimėlis nėra kliūtis patogiai keliauti po miestą viešuoju transportu. Įlipti ir išlipti iš autobusų ir troleibusų nesudėtinga, keleiviai – paslaugūs, dažnai patys pasiūlo pagalbą „mamai“. Jų paslaugų iš tiesų reikia, nes viešojo transporto vairuotojai neretai sustoja per toli nuo kelkraščio, tad įvažiuoti į autobusą ar troleibusą su vežimėliu nėra lengva, kartais belieka jį įsikelti.

Atskiras pastebėjimas dėl remontų, vykstančių mieste. Tai, kad miestas gražėja – puiku. Tačiau miesto vadovams reikėtų atkreipti dėmesį, jog tvarkant gatves ir šaligatvius gana dažnai nukenčia specialių poreikių turintys miestiečiai: žmonės su negalia, tėvai su vaikiškais vežimėliais ir pėstieji. Kartais, norint pasiekti, viešojo transporto stotelę jiems tenka eiti „bekele“ arba rizikuoti ir lįsti į gatvę, šalia riedant automobiliams ir kitam motoriniam transportui. Šaltinis: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/ar-miesto-viesasis-transportas-is-tiesu-yra-draugiskas-visiems-56-1374514

Kitos naujienos
bottom of page