top of page

Naujovė pavėžėjų automobiliuose – specialios kėdutės vaikams


Tėveliai, besinaudojantys pavėžėjimo paslaugomis ir norintys keliauti su mažais vaikais, iki šiol susidurdavo su problema, mat tik nedaugelyje automobilių galėjo būti užtikrintas mažųjų keleivių saugumas.

Tačiau nuo šiol, išsikvietus „Bolt“ specialios kategorijos automobilį, dėl to jaudintis neteks, nes jame bus įrengta vaikiška paaukštinimo kėdutė.

Atsirado pasirinkimas

„Sulaukėme daugybės užklausų iš klientų ir atsižvelgėme į augantį poreikį keliauti su vaikais. Todėl nuo šiol pavėžėjų automobiliuose tėveliai ras saugioms vaikų kelionėms skirtas kėdutes. Jei mūsų automobilyje įrengta kėdutė per didelė, be abejo, galima pasiimti savąją“, – sako „Bolt“ Lietuvoje vadovas Andrius Pacevičius.

Vaikams skirtos paaukštinimo kėdutės automobiliuose bus tinkamos 15–36 kilogramus sveriantiems mažiesiems keleiviams.

Prieš kviečiant pavėžėją, tereiks pasirinkti „Paaukštinimas vaikui“ pavadintą automobilių kategoriją ir prieš kelionę nepamiršti mažylį paaukštinimo kėdutėje prisegti saugos diržu.

Patiki vaikų keliones

Pasak A. Pacevičiaus, nors iki šiol su mažaisiais keliauti galimybės buvo ribotos, vyresnių vaikų savarankiškas keliones į būrelius ar mokyklas tėveliai noriai patiki pavėžėjams.

„Tai, kad tėvai pasitiki pavėžėjais, nėra atsitiktinumas: pavėžėjimo platformoje galima sekti automobilį, stebėti, kaip jis atvyksta, kur ir kaip juda kelionės metu.

Vos tik pavėžėjas sureaguoja į iškvietimą, programėlėje parodomas jo automobilio modelis, valstybiniai numeriai. Taip pat matomas ir telefono numeris, kuriuo prireikus galima susisiekti su vairuotoju“, – sako vadovas.

Kelionei pasibaigus, iškvietėjas gauna ir visą jos išklotinę, kurioje matyti važiavimo trukmė, kaina, žemėlapis su kelionės pradžia ir tikslu, vairuotojo vardas, pavardė.

O už kelionę galima sumokėti nuotoliniu būdu – programėlėje užregistruota mokėjimo kortele.

Svarbiausia – saugumas

Paklaustas, kokio amžiaus vaikai dažniausiai keliauja su pavėžėjais, A. Pacevičius sako, kad tai – jau ūgtelėję moksleiviai.

„Tai vaikai, kurie jau lanko mokyklą, yra savarankiški – tokie, kuriais tėvai gali pasitikėti.

Tačiau kad ir kokio amžiaus vaikai būtų: mažiausieji ar mokyklinukai, puikiai suprantame, kad esminis tėvų rūpestis yra saugumas, todėl stengiamės jį užtikrinti. Džiaugiamės, kad tėvai

mūsų vairuotojams patiki savarankiškas vaikų keliones.

Tikimės, kad noriai keliaus ir drauge su pačiais mažiausiais, naudodamiesi naujuoju mūsų sprendimu“, – kalba kompanijos atstovas. Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/auto/saugus-eismas/2019/11/15/news/naujove-pavezeju-automobiliuose-specialios-kedutes-vaikams-12573975/

Kitos naujienos
bottom of page