top of page

Policininkai, bažnyčia ir inovatoriai Lietuvoje kurs pabėgimo kambarį apie saugų eismą


Lapkričio 15-16 d. Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje vyks „SAFETYthon“ renginys, kurio metu bus siekiama sukurti pabėgimo kambarį su saugaus eismo instrukcijomis. Šiam renginiui jėgas sutelkė Lietuvos policija, bažnyčia ir Lietuvos inovatoriai, skelbiama pranešime spaudai.

Pasak socialių inovacijų ir verslo programos „ChangeMakers‘ON“ įkūrėjos ir vadovės Simonos Šimulytės, hakatone gali dalyvauti jau turintys ir dar jokių idėjų neturintys asmenys „Tai gali būti šeimos su vaikais, technologijų studentai, kūrybininkai, inovatoriai ar tiesiog norintys įgyvendinti pokyčius visuomenėje. Hakatono metu svarbiausia įvairiais kampais pažvelgti į labai didelę šalies problemą – nelaimingus nutikimus eisme ir pasiūlyti edukacinius sprendimus jai spręsti“, – sako S.Šimulytė.

Nors hakatono dalyviai galės siūlyti labai įvairias pabėgimo kambario idėjas, tačiau vienas esminis dalykas privalės išlikti. Pabėgimo kambarį įveikti bus galima tik teisingai išsprendus visas saugaus eismo užduotis. S.Šimulytė įsitikinusi, kad toks pabėgimo kambarys ateityje padės efektyviau supažindinti įvairius žmones su saugaus eismo taisyklėmis ir taip jiems apsisaugoti.

Lietuvos policijos vyriausiasis kapelionas Algirdas Toliatas taip pat mano, kad šiuolaikinaim žmogui reikia atliepti jam suprantama kalba. „Tradicinės edukacinės priemonės jau seniai nebeveikia visuomenės. Todėl šiemet nusprendėme į nelaimingų nutikimų prevenciją aktyviai įtraukti ir pačius eismo dalyvius. Toks pabėgimo kambarys su saugaus eismo instrukcijomis Lietuvoje bus kuriamas pirmą kartą”, – pasakoja kapelionas. Jis tiki, kad įtraukiant visuomenę į panašius edukacinius projektus kaip „SAFETYthon“, pradės formuotis visiškai kitokia eismo kultūra.

Hakatono metu kiekvienai komandai bus priskirtas policijos pareigūnas, padėsiantis pritaikyti eismo taisykles ir parengti tvirtas pabėgimo kambario strategijas. Bus galimybė ir konsultuotis su kitais ekspertais tokių sričių, kaip produkto vystymas, pritaikymas, technologijos, marketingas ir t.t. O Geriausios idėjos autoriai ne tik bus apdovanoti vertingais prizais, bet jų viziją realybėje įgyvendinti padės Mokslo, technologijų ir inovacijų agentūra (MITA) bei šiais metais Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje veiklą pradėjęs „Bendrystės ir socialinių inovacijų centras“.

Renginio organizatoriai įsitikinę, kad toks edukacinis projektas atkreips įvairaus amžiaus asmenų dėmesį, ypač pasitarnaus formuojant pačių mažiausių visuomenės narių, vaikų, požiūrį ir elgesio modelių formavimąsi. Pabėgimo kambario su saugaus eismo instrukcijomis idėją jau palaiko daug Lietuvos įstaigų ir aukštųjų mokyklų. Prie šio „SAFETYthon“ įgyvendinimo prisideda itin reikšmingi partneriai Lietuvos policija, ŠvČ. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, VšĮ „Ramintoja“, MITA, VšĮ „Bendrystės ir socialinių inovacijų centras“, Lietuvos automobilių kelių direkcija, Vilniaus miesto savivaldybė.

Dalyvių ir ekspertų registracija tęsis iki lapkričio 8 d.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/policininkai-baznycia-ir-inovatoriai-lietuvoje-kurs-pabegimo-kambari-apie-saugu-eisma-56-1222722

Kitos naujienos
bottom of page