top of page

Tai įdomu: keletas faktų, kurių (galbūt) nežinojote apie motociklus


Motociklas ar bent jau motoroleris bent vienai dienai yra tapę kiekvieno žmogaus svajone. Ši greitį ir laisvę simbolizuojanti transporto priemonė tampa vis populiaresne ir ypač trokštama šiltuoju metų laiku. Dalijamės keletu įdomių faktų, padėsiančių iš arčiau susipažinti su šia transporto priemone.

- pirmasis motociklas buvo sukurtas Vokietijoje 1885 metais garsių šalies išradėjų Gottliebo Daimlerio ir Wilhelmo Maybacho. Tai buvo pirmoji motorinė transporto priemonė ir iki šiol laikoma šiuolaikinio automobilio pirmtake.

- 2005 m. Rusijoje pastatytas ilgiausias motociklas – jo ilgis siekė beveik 10 metrų.

- didžiausia motociklų piramidė buvo pastatyta Indijoje 2001 metais. Piramidę sudarė 201 Indijos karys, jie stovėjo ant 10 motociklų.

- didžiausias Harley Davidson motociklų paradas buvo suorganizuotas labdaros tikslais Denveryje, Kolorado valstijoje, JAV. Šis 2002 metais organizuotas renginys pritraukė net 2118 motociklininkų.

- pirmojo Harley Davidson motociklo karbiuratoriui panaudota konservuotų pomidorų skardinė.

- Japonai sukūrė motociklą TOTO, kuris varomas žmonių išmatomis.

- šiuolaikinių sportinių dviračių padangos nėra pagamintos iš tikros gumos. Jų gamybai daugiausiai naudojama sintetinė guma, kuri yra naudinga dėl savo ilgaamžiškumo.

- Britų išradėjas Edwardas Butleris pirmasis sukūrė pavadinimą „motociklas“. Tokį vardą jis suteikė savo išrastai kuru varomai triratei transporto priemonei, pagamintai 1884 metais.

Šaltinis: Torquecart.com

Kitos naujienos
bottom of page