top of page

Tai įdomu: keisčiausios kelių eismo taisyklės pasaulyje


Nors esame pripratę prie Lietuvoje galiojančių pagrindinių kelių eismo taisyklių, kai kurios šalys į eismo saugumą žiūri gerokai kitaip ir nurodo mums netikėtas ar stebinančias kelių eismo taisykles. Pateikiame keletą įdomiausių pavyzdžių.

Saudo Arabija

Šioje šalyje moterims neleidžiama vairuoti daugelyje viešų kelių – ne tik automobilius, bet ir važiuoti dviračiu. Sėsti prie vairo moterys gali tik privačiuose keliuose tarp gyvenamųjų rajonų. Ši taisyklė vienodai galioja ir turistėms, kurios nesilaikydamos nurodymų gali susilaukti baudos ar net deportacijos.

Kinija

Įprasta, kad pėsčiųjų perėjos naudojamos tam, kad žmonės galėtų saugiai pereiti gatvę, nes automobilių vairuotojai turėtų sustoti ir praleisti. Kinijoje – atvirkščiai – neleidžiama sustoti prie perėjų, o šią taisyklę pažeidę pėstieji gali būti nubausti bauda.

Australija

Įprasta, kad į dešinę pusę sukame iš pirmos eismo juostos. Tačiau ši taisyklė negalioja Melburne. Šiame mieste sukant į dešinę reikia kirsti tramvajaus bėgius, todėl sukama iš labiausiai kairėje esančios eismo juostos. Toks manevras vietinių vadinamas kablio posūkiu ir padeda išvengti tramvajų spūsčių.

Japonija

Po lietaus vairuotojai turi būti itin atidūs: nepristabdę ir aptaškę pėsčiojo drabužius, jie gali būti nubausti pinigine bauda.

Šaltinis: Delfi.lt

Kitos naujienos
bottom of page