top of page

Kaune įvyko pradinių klasių mokinių varžybų „Šviesoforas“ finalas


Gegužės 25 d. Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykloje įvyko tradicinis saugiam eismui skirtas renginys – pradinių klasių mokinių varžybų „Šviesoforas“ IV (nacionalinis) etapas. Jame varžėsi 18 geriausiai III (regioniniame) etape pasirodžiusių komandų.

Mokiniai turėjo atpažinti kelio ženklus, įveikti kelių eismo užduotis, atsakyti į viktorinos klausimus, pastebėti ir nurodyti vaizdo užduotyje užfiksuotus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, įveikti „Šaradų“ užduotį. Komandų kapitonai susirungė komandų kapitonų varžytuvėse.

Mokiniai demonstravo ne tik teorines, bet ir praktines žinias. Jie turėjo pereiti gatvę nereguliuojamoje perėjoje, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje bei pademonstruoti, kaip teisingai naudoti atšvaitus.

Geriausiai visas užduotis įveikė ir pirmąją vietą laimėjo Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos komanda. Antrąją vietą užėmė Šilutės Martyno Jankaus pagrindinė mokykla, o trečioji vieta atiteko Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos komandai.

Visos komandos apdovanotos prizais, kuriuos įsteigė Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Dėkojame Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos kolektyvui, kuris maloniai priėmė varžybų dalyvius ir teisėjavo rungtyse. Taip pat dėkojame Policijos pareigūnams iš Kauno ir Palangos, kurie teisėjavo varžybų metu.

Atsinaujinęs nacionalinis saugaus eismo konkursas „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ šiemet vyko jau 23-ią kartą.

Kitos naujienos
bottom of page